Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Aquincumi Saláta

KN

2021. december 23.

Reggel, ahogy mentem a kocsival, az egyik körforgalomban pont kihajtott elém egy szlovák (KN) rendszámú autó.

Emlékeztek még jó 10-15 évvel ezelőttre, amikor bejöttek ezek az adókerülő szlovák rendszámok? A jogszabályi kiskapuk lehetővé tették, hogy szlovák rendszámmal futhassanak magyar céges autók a magyar utakon. Ezeket javarészt onnan ismered meg, hogy KN, azaz Komárno helyjelzésű rendszámmal bírnak, hiszen az egy határmenti város, nem kell sokat utazni egy kis adókderülésért, külföldi telephely bejegyzéséért. Főleg akkor nyilvánvaló ez, amikor az ország belsejében találkozunk KN rendszámú autóval. Ugye nem gondolja senki, hogy ennyi komáromi lakos jár át, mélyen be az országba?

A kormányok aztóta sem tettek semmit ennek az adókerülő lehetőségnek a megregulázására (vagy igen?), így továbbra is szabadon futnak a több tízmilliós, szlovák rendszámos céges autók, bár már lényegesen kevesebb, mint a fénykorban, a 2000-es évek első évtizedében.

Nektek mi a véleményetek erről az adókerülési formáról?

A bejegyzés trackback címe:

https://aquincumisalata.blog.hu/api/trackback/id/tr6416789992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása