Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Aquincumi Saláta

5+1 ok, hogy szerintem miért nem nyeri meg az ellenzék a választást

2022. április 01.

Nem vagyok egy Török Gábor vagy Vona Gábor, így nem tudom olyan szofisztikáltan, részben belülről nézve és kellő részletességgel leírni a politikai helyzettel kapcsolatos véleményemet, de mint egyszerű, józan ésszel gondolkodó választópolgár, aki figyeli a körülötte lévő dolgokat, igen. Pont ez kell bármelyik politikai erőnek, hiszen az egyszeri szavazó akár alakítható és meggyőzhető is, nem? Éppen ezért némileg szűklátókörűen 5+1 pontban megfogalmazom, hogy véleményem szerint miért nem tud előrébb jutni a másik oldal. Ez viszont pont jó arra, hogy a kommentekben pro- és kontra érvek sorakozzanak fel. Figyelem! A lentiek nem tükrözik a politikai hovatartozásomat és nem befolyásolás a céljuk, csak "hangosan" gondolkodom.

Nem tudják elérni a vidéket. Az úgynevezett baloldallal kapcsolatban mindig azt érzem, hogy eltartott kisujjal, Budapest belső kerületeivel akarja megváltani a világot, holott az ország lakosságának 80%-a a fővároson kívül él. Lehet, hogy a Fidesz is csak látszatpolitikát folytat bizonyos helyeken (krumpli, egy-egy átadott beruházás, új sportcsarnok, stb.), de az ellenzék, baloldal, nevezzük, ahogy akarjuk, mit csinál, ami látható? Tényleg nem tudom, várom ellenzéki vezetésű településekről a kommenteket.

Nem ismerjük a jelöltjeit. Az átlagember úgy van vele, hogy jobban megbízik azokban, akiket ismer, főleg vidéken. Márpedig az ellenzéki kampányplakátokról visszaköszönő arcokat nem ismerem ott, ahol én lakom. A többségük felbukkant a semmiből, esetleg korábban sosem foglalkozott politikával (ami nem feltétlenül baj – de attól még nem ismerem őket).

Nincsenek jelen a médiumokban. Persze tudjuk, hogy azok legtöbbje a kormánypárt köreinek a kezében van, de komolyan nincs a baloldalnak egy országos elérésű szócsöve?

A Fidesz propaganda- és marketinggépezete sokkal profibb. Ez nyilvánvaló, valamilyen szinten én is ezzel foglalkozom, ismerem a marketingkommunikációs eszközöket. Az ellenzéknek ez nem megy.

Nincs program. Talán csak pár dolgot tudok felidézni az ellenzék elképzelései közül.

+1: Nincsenek karizmatikus egyéniségei. A Fidesz ebben régóta jobb, valljuk be. A baloldal vezéregyéniségei közül senkinek sem sikerült a nép egyszerű gyermeke szerepben megjelennie, legalábbis nem emlékszem ilyenre, míg a Fideszben sorjáznak azok az emberek, akik külön-külön is (felépített) karakterek. Ez is inkább tény, nem vélemény. Igaz, a kormányoldalon is biztosan vannak már tervek arra, hogy mi lesz, ha a vezetőség nyugdíjba megy, vagy kiöregszik, miként oldják meg az utódlást.

De a dolgokat elnézve, erre még egy darabig nem lesz szükség.

A bejegyzés trackback címe:

https://aquincumisalata.blog.hu/api/trackback/id/tr5417795451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása